Лазерно избелване

Image

Избелване на зъби с Doctor Smile Simpler

Smile. It matters!

Какво е лазерно избелване?
Всички искаме идеално бели зъби. Изборът ни как да ги постигнем е все по-затруднен заради все повечето възможности, които се предлагат както на пазара, така и в стоматологичните кабинети. Най-актуалната и ефективна процедура, която привлича вниманието ни, е избелването с лазер. То, както и други актуални технологии, се предлага в Дентален Център «Чайка Дентал».

Професионалното избелване при нашия зъболекар специалист винаги е за препоръчване пред това в домашния условия. Чрез него не само намаляваме значително възможността от нежелани последствия, но и си гарантираме по-добър ефект. Особено ако заложим точно на избелването с лазер, което е най-добрата алтернатива, на която да се спрем.

Това е начин за избелване на зъбите което се извършва в стоматологичния кабинет. Това е една от най-бързите и предпочитани процедури от естетичната стоматология. При нея се използва специален избелващ агент и лазер, а ефектът е моментален.

Технология на лазерното избелване
1.Подготовка
Първата стъпка е внимателното почистване на зъбната повърхност от плака, зъбен камък и всякакви налепи. Това става с ултразвук или AirFlow – специален прахо- и водоструен уред за почистване и полиране на зъбите.

2.Избелване
Меките тъкани (венците) се изолират чрез гумени пластини, а върху зъба се нанася специален гел на базата на водороден пероксид – активното избелващо вечество. То не се различава по състав от това, което се използва и в системите за избелване в домашни условия, но има по-висока концентрация.

Гелът се разпада на вода и кислородни радикали, които проникват дълбоко в емайла и разрушава натрупванията на молекулярно ниво. Неговото действие се активира от лазера. Това действие се повтаря до три пъти, докато се достигне.

Toвa различава процедурата от обикновеното химическо избелване, където активирането на процеса става чрез реакция между вещества и възможността за нараняване на емайла е по-голяма.

Чрез уникалната лазерна технология се постига и избелване на част от дентина, което няма как да очакваме при химическите процедури. Това ни гарантира по-дълготраен ефект, който е видим още след първата процедура. Нейната продължителност се преценява от нашия специалист от Дентален център «Чайка Дентал», както и броят на необходимите посещения за постигане на желания нюанс.

Предимства на избелване на зъби с лазер
  • Лазерното избелване е по-безвредно от професионалното химическо.
  • То не е свързано с неприятни усещания като нагряване на тъканта на венците, кървене и възпаления.
  • Избелването с до 7-10 тона е възможно само с една процедура, което няма как да бъде постигнато по друг начин, освен с поставяне на фасети, разбира се.
  • Процедурата трае между половин и един час, в зависимост от това колко и какъв ефект искаме да постигнем.
  • Можем да се насладим на ефекта веднага след края на процедурата, но финалният цвят се стабилизира няколко дни по-късно.
  • При правилна грижа, зъбите ни могат да се задържат все така бели в продължение на години.
Кога лазерното избелване на зъби не се препоръчва
Процедурите за избелване не са подходящи за хора с пломби по видимите повърхности на зъбите. В тези случаи ще има разлика в цвета на материала и самия зъб. Тогава се налага да сменим въпросните пломби след избелването, за да постигнем желания ефект.
Лазерното избелване не се препоръчва при вродени дефекти и повишена чувствителност на емайла.
Не е подходящо и за деца под 18 години.

Последваща грижа след избелване на зъби с лазер
Нашият дентален специалист ще ни даде правилните съвети как да поддържаме по-дълго ефекта от избелването с лазер.

Най-важното е да поддържаме добра устна хигиена и да се подлагаме често на професионално почистване в Дентален център «Чайка Дентал». Той ще ни препоръча и конкретна паста за зъби, която да използваме, за да поддържаме резултата от процедурата.

Някои ежедневни навици, като тютюнопушене, пиене на кафе и червено вино, също оказват влияние върху ефекта, защото предизвикат преждевременно пожълтяване и оцветяване на повърхността на зъбите.