Зъбни импланти - All-on-4 и all-on-6. Какво е това?

Зъбни импланти - All-on-4 и all-on-6. Какво е това?

Нека ви запознаем с основните методи за поставяне на зъбни импланти

Зъбните импланти All-on-4 са импланти, които се поставят на място с четири винта в челюстната кост на пациента чрез хирургична процедура.

b2ap3_thumbnail_zubni-implanti-varna-all-on-4 Зъбни импланти All-on-4 и all-on-6 - Чайка Дентал

All-On-6 са – както можете да се досетите – се прилагат с помощта на шест зъбни импланта за поддържане на зъбна дъга.

b2ap3_thumbnail_zubni-implanti-varna-all-on-6 Зъбни импланти All-on-4 и all-on-6 - Чайка Дентал
И двата вида постигат едни и същи резултати, но най-забележимата разлика между зъбните импланти All-on-4 и All-On-6 е броят на имплантите, които са необходими и че процедурата за имплантиране. All-On-6 изисква повече кост и следователно изисква повече костна здравина в сравнение All-on-4.
Фиксираната зъбна протеза, имаща четири опори за основа е нов метод на протезиране в денталната сфера. Процесът от назначаване до самата операция е бърз и пациентът е спокоен без да се налага дълготрайна подготовка.
Системата за модернизираното протезиране е разработена благодарение на португалския професор Пауло Мало, който за първи път използва дизайна All-on-4 и извършва успешна операция през 1998 година.

Тази техника е отлично и понякога единствено решение за онези пациенти, които поради здравни причини не могат да се опрат на класическите импланти.

Зъбните импланти All-on-4 са по-популярни в сравнение с Аll-on-6, защото изискват минимален брой импланти, като същевременно ви предлагат една и съща пълна дъга на зъбите.
Тъй като All-On-4 изисква по-малко челюстна кост за изпълнение, шансовете да се наложи костна присадка за завършване на процедурата е значително по-малка от All-On-6.
Липсата на костна присадка също означава, че можете да се върнете към нормалния си живот по-бързо. Имплантите All-On-4 са в състояние да осигурят незабавна функция с много малък дискомфорт.
Същевременно при All-On-6 броят на имплантите увеличен на шест прави по-надеждно фиксирането на структурата в устата. Пациентът получава нужното незабавно натоварване на костната тъкан и нова усмивка.

Металокерамични или циркониеви зъбни корони?
На колко време се сменя четката за зъби?