Детски зъболекар - кога да го посетим и случаи на неотложност

Детски зъболекар - кога да го посетим и случаи на неотложност

За избор на детски зъболекар и цялостна консултация във Варна можете да получите помощ в детски зъболекарски кабинет на дентална клиника ЧайкаДентал.

От съществено значение е да попаднем на правилното място, за да си спестим излишни финанси, главоболия, а и стресови ситуации за малките пациенти.

В детството се поставят основите на здравите зъби за цял живот, а първият дентален специалист на детето може да предопредели начина, по който то ще се отнася към грижата за оралното здраве в годините занапред.

Често изборът на специалист се прави на базата на предварително проучване или на препоръки от други, останали доволни пациенти на конкретния стоматолог. Разбира се, няма лошо да се допитваме до чуждо мнение, но е важно сами да направим посещение в кабинета, на който сме се спрели, и да проведем персонална среща.

Някои зъболекари са специализирани в детската стоматология. Именно те са най-точният ни избор, защото имат по-голям стаж с малките пациенти и по-голям опит с различен тип проблеми и лечения.

  • Основни критерии при избора на детски зъболекар
  • Добри познания в детската стоматология
  • Правилен подход към малките пациенти
  • Апаратура на високо ниво
  • Приятелска среда и атмосфера

Освен профилактичните прегледи при детски зъболекар, има случаи на неотложност, в които задължително да се обърните към дентален специалист за деца.

Независимо от възрастта на пациента, зъбоболът е най-ясният знак, че трябва да се посети зъболекар. Професионалният дентален преглед е най-добрият (и често единствен) начин да се определи източника на болката. Зъбоболът е индикатор, че детето може да има кариес, счупен зъб или някакъв друг дентален проблем. Ситуацията само ще се усложни, ако не се потърси лекарска помощ. В случай на силна болка, детето трябва веднага да се заведе на спешен детски зъболекар.

За повече полезна информация и среща с детски дентален специалист можете да ни потърсите на предоставените за това контакти.

Доктор Плам Иванова - основателят на ЧАЙКА ДЕНТАЛ ...
Кога трябва да започнат грижите за детските зъбки?