Зъболечение под упойка

Зъболечение под упойка

Чувството след поставяне на упойката се определя като липса на усещане. Това се постига в стоматологията чрез поставяне на анестетично лекарство в близост до нервите на зъба, което засяга синапсите и блокира повечето усещания, включително болка. Това позволява на зъболекарите и да завършат необходимото лечение с минимална до никаква болка.
Какъв вид анестезия се използва за дентална намеса?
Преди време новокаинът беше най-предпочитаната упойка, но тъй като много пациенти са алергични към продукта, днес повечето зъболекари използват местна упойка, наречена лидокаин или артикаин
Защо се използва игла за прилагане на дентална анестезия? Използва се игла за точно поставяне на локалния анестетик под тъканта в близост до планираната група нерви или до зъба за максимална полза.
Колко дълго трае местната дентална упойка? Продължителността на времето за износване на местната упойка ще варира в зависимост от вида, който е бил използван. Най-общо казано, лекуваният ви зъб ще изтръпне за 1-2 часа, а устните и езикът ви ще изтръпнат за 3-5 часа от момента на инжектиране.
Защо пулсът ми се ускорява, когато получа инжекция? Повечето местни анестетици се смесват с адреналин или епинефрин. Тези вещества карат упойката да продължи по-дълго и ви помага да се предпазите от болка. Въпреки това, това също може да накара сърцето ви да препуска.
Ако имате сърдечни проблеми, вашият зъболекар може да използва местна упойка, която не съдържа епинефрин. Анестетик, който не носи епинефрин, може да изисква многократни инжекции, тъй като не трае много дълго.
Какво е усещането при изтръпване на зъбите? Усещането за изтръпване на устата често се описва като частично или пълно изтръпване. В зависимост от зоната на лечение, може да почувствате и изтръпване на езика, брадичката, бузите, носа и точно под окото.
Изтръпването изчезва, тъй като притока на кръв го отвежда от мястото на инжектиране, за да се разгради или метаболизира. С разрешението на вашия зъболекар можете да намалите изтръпващите ефекти по-бързо, като се разхождате или сте активни.

Какво означава стандартен двучастов имплант?
Силанизация и ползите от това