Колко е важна поддръжката на имплантите и как да предпазите инвестицията ?

Колко е важна поддръжката на имплантите и как да предпазите инвестицията ?

Вече сте се сдобили с новата и дълго мечтана усмивка, сега е редно да се грижите за нея подобаващо, за да ви радва дълго време. Всички знаем, че да се сдобием с нова и здрава усмивка изисква своята инвестиция. Особено, когато се налага и поради здравословен проблем – нямаме избор. След всички процедури и инвестирани средства обаче идва редът и на това да знаем как точно да се поддържат новите ни импланти, така че да работят по предназначението си възможно най-дълго.

Знаем, че имплантите са титаниеви винтове, които служат за стабилна основа, като се поставят в костта и заместват корена на загубен зъб. Благодарение на съвременната дентална медицина и имплантология, ние можем отново да се храним, усмихваме, общуваме пълноценно – без да прикриваме устата си и да изпитваме дискомфорт. Когато говорим за „грижа за имплантите“ всъщност говорим за грижа за надимплантните коронки или мостове, които се поставят над импланта. Целта на тези надимплантни коронки е да изглеждат, да се усещат и да функционират като естествените ни зъбни коронки в устата.

При неправилна и нередовна грижа и поддръжка е възможно да се сблъскате с не едно усложнение, което съответно да усложни и възстановителния процес след това. Точно както при истинските зъби, които ако оставим на заден план, това си оказва неблагоприятното влияние и проблеми.

Ако не поддържате зъбните импланти е вероятно тъканта около тях да се нарани и да прокърви от уврежданията. В случай, че не реагирате с консултация при специалист, може да се стигне и до увреждане дори загуба на кост. Тук вече връщане назад няма и се налага отстраняване на импланта и костно присаждане.

Най-добрата новина всъщност е, че почистването и хигиената към новата усмивка не включва само грижата за имплантите, а и нормалното почистване на новите зъби. Точно, както и естествените такива – четка, която е подходяща за вас, добре подбрана паста, конци, води и всички средства, с които сте свикнали. По този начин освен основата – импланта ще предпазите и самия зъб от натрупване на плака, кървене и различни възпаления.

За да предпазите здрави зъбите и устата и да не инвестирате повече и повече средства, почиствайте имплантите редовно и качествено. По този начин увеличавате живота им и е особено важно да се прави след операцията. Нe забравяйте обаче и че веднъж поставени, те ще изискват почистване след това.

Видове избелване на зъби и кое да изберете
Разлика между циркониеви корони и порцеланови. Кое...