Да се запознаем с избелващите ленти за зъби

Да се запознаем с избелващите ленти за зъби

Все по-често насочваме внимание и искаме онзи светъл и красив нюанс на усмивката си, нали? 

В същото време се стремим да не нараняваме повърхността на зъбите си и да поддържаме здравословното състояние на устата отлично.

Нека заедно разберем основните структури и методи на действие на лентите за избелване на зъби, които стават все по-често практикуван начин да изсветлим усмивката си. 

Какво представляват?

Това са меки и гъвкави ленти, които са покрити избелващ гел и прилепват плътно към зъбите.  Пероксидът в състава на гела всъщност е основният двигател на процеса на избелване. Плътното притискане към зъбите осигурява ефективността на лентите без да се налага да придържате или коригирате.

Долна и горна лентичка.

Всяка лента има приблизителни параметри, така че да пасне или на горните, или на долните ви зъби. Ако решите да размените местата им е възможно да има по-слабо покритие върху някои от зъбите.

Как се използват ленти за избелване наз зъби?

На първо място е непрепоръчитлно да измиете зъбите си преди или след употребата на лентите, защото може да се усети по-силно изявена чувствителност. 

Отваряте опаковката и отделяте лентите, след което ги поставяте отпред изравнени с венците и продължавате прегъването към вътрешната част на зъбите. Притискате леко, за да прилепнат плътно към зъбите и задържате според времето, посочено в указанията. 

Кога ще започнат видимите резултати от употребата на ленти за избелване?

Както в много повечето случаи и тук всичко е индивидуално. Някои забелязват старт на избелването още при първото ползване, други до няколко дни. 

Факторите, които се отразяват на бързината и продължителността на избелване са пиенето на чай/кафе/кола и тютюнопушене. Освен това всеки човек има свой цвят на зъбите и няма как да се предвиди с точност кога ще се види резултата от лентите.

Колко дълго ще се задържат бели зъбите?

Отново индивидуален въпрос, зависещ от консумацията и нюанса ви. Има случаи, в които избелването се задържа около 12 месеца без поддържащи процедури. Има и възможност да правите процедури с лентите като поддържащ ефект, който удължава периода ви на избелените зъби.

До каква степен влияят на емайла и здравината на зъбите?

При използване според инструкциите и спазване на указанията на лентите те са възможно най-ефективни и същевременно – безопасни. Няма данни за увреждане на зъбите при избелване с ленти, тъй като те съдържат същото вещество, изпозлвано и от стоматолози, но по-лесно приложимо и в домашни условия.

За кого са по-подходящи TeethXpress пред протезите...