Мостове All-on-Four върху 4 импланта

Image

Това са така наречените Торонто мостове. Те се изработват минимум върху 4 импланта при All-on-Four концепцията на Nobel Biocare (когато липсва кост за поставяне на повече от 4 импланта). Могат да се изработват и върху 6 – 8 или повече импланта при пациенти с достатъчен обем кост за поставянето им.

Този тип мостове се изработват от две части – скелет и естетично покритие. Скелетът може да бъде два вида – метален или циркониев, а естетичното покритие може да бъде директно нанесена керамика върху металния скелет/циркония или готови отделни литиево-дисиликатни корони залепени по специален начин върху циркониев скелет.

При втория вариант се постига изключително висока естетика на изработената конструкция и се избягва ефектът на слетите (залепени един за друг) зъби при стандартните мостови конструкции с нанесена керамика. Този тип мостове обикновено са завинтващи се и се изработват върху многочастови (Multi-unit) надстройки. Това позволява лесно да се свалят от стоматолога в клиниката за почистване и контрол на имплантите.

Изработка: около 2-4 седмици с 3-4 посещения на денталния център